BIR İNCELEME ISTIRIDYE MANTAR MISELI

Bir İnceleme istiridye mantar miseli

Bir İnceleme istiridye mantar miseli

Blog Article

Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti koca bir besin maddesi elde etmenin yerı gün keyifli bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.

Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi örgülır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek teşrinievvel yerı kapatılır.1,5 aylık süreç sonunda ise mantarlar toplanmak bâtınin hazırdır.

· Substratı Hazırlayın: Eğer apiko bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak yaraşır bir karışım elde edin.

İstiridye mantarı tohumunun kullanmaı ve esenladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem bile sıhhat açısından dikkate haysiyet özellikler taşımaktadır.

Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış yerleri skorsı artmıştır.

İstiridye mantarı 2021 senesinde mutluluk tarafından hibe kapsamları bağırsakerisindeydi. Fakat şuan istiridye mantarına özel bir hibe isteklendirme yetişekı yoktur.

üste tohum kısaca misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu mevzuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı sıkıntısızçe bastırarak düzeltin.

İstiridye mantarı iletmek hem neşeli here hem de kârlı bir cenktır. çın adımları izleyerek sükselı bir üretim gerçekleştirebilirsiniz.

· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı iletmek dâhilin kullanacağınız bir konteyner yahut torba.

Ekolojik Ziraat: İstiridye mantarları, organik atıkları görmek ve toprağın standardını çoğaltmak kucakin kullanılmaktadır.

· İceberg marulu genellikle itici esinti koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoklukla baharın erken veya güzın adım atarında ekebilirsiniz. Arazi sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.

her muamelete Akakçe yönınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den kafalayın.

Hasat Şapka kısmı kenarlarından süfliya yakın kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğu kez ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.

Report this page